Afspraken en praktische zaken:

Château Boirs /  't Sjetootje ligt in de Jekervallei  tussen de twee dorpen Boirs en Roclenge. 

Aan de achterzijde heeft u een groot terrein (1 ha) helemaal voor uzelf met vrij uitzicht vanuit de terrassen. Aan de voorzijde is de Poort naar de Rue d'Once  waar woningen liggen.

We verzoeken u om geen overlast voor bewoners en dieren in de omgeving te veroorzaken. Versterkte muziek buiten en het afsteken van vuurwerk is niet toegestaan.  Gebruik maken van een eigen geluidsinstallatie is alleen toegestaan wanneer vooraf duidelijk afspraken hierover zijn gemaakt met ons.  

Afspraken:

Voor een fijn en probleemloos verblijf vragen wij u de afspraken in onderstaand document in acht te nemen.

 

Winkels in de buurt

apple fruit lot

Supermarkten

In Bassenge is een Aldi (Rue Royale 39), een Intermarché (Rue du Cheval) en een Spar (Route Provinciale 1).

Dit zijn alle drie relatief kleine supermarkten maar voor de dagelijkse boodschappen prima. Intermarchë heeft een goede vleesafdeling. 

Indien u een grotere supermarkt wilt kunt u naar Haccourt of Maastricht waar ook supermarkten zijn die een online geplaatste bestelling voor u klaar zetten. 

assorted cupcakes

Bakkers

Op loopafstand (500m) is een leuke bakker Demoulin, Rue Frennay Niset 3 waar u ook op zondag terecht kunt voor verse broodjes, croissants, stokbrood en vlaai.

Iets verder maar ook nog te lopen (900m)  is Boulangery Massart (Rue de Brogniez 15).

In het dorp is een dispuut gaande welke het lekkerst is. Sommigen gaan voor de croissants naar de ene en voor het stokbrood naar de ander. Is natuurlijk een kwestie van smaak. 

Bij beide bakkers kunt u niet met een Nederlandse bankkaart betalen.  

LA Cure Gourmande store

Overig

Verder zijn er in het dorp onder andere een slagerij, een apotheek, een traiteur, een bloemist, een Italiaanse speciaalzaak, een tankstation, heerlijke zalmproducten bij ons om de hoek bij artisandusaumon , een kruidenierzaak en diverse andere winkeltjes.

De plaatselijke VVV heef een interactieve lijst gemaakt van het een en ander op google maps.

Geld opnemen kunt u bij het postkantoor bij het tankstation of bij de betaalautomaat in Glons.

Restaurants in de buurt

La cuisine de future

Dit bijzondere restaurant van chefkok Benoît Crespin bevindt zich op slechts 170m van Château Boirs. Hij hanteert een filosofie waarbij het woord 'goed' zijn volledige betekenis krijgt. Goed voor de smaakpapillen, maar ook met respect voor het menselijk lichaam en de planeet. Het restaurant is open op donderdagavond. vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag, alleen via reservering. Op andere dagen kunt u terecht wanneer u via ons reserveert.  

La Sirena 2

Op 4 km van het Sjetootje, aan de Rue Haut Vinave 20. Ze bereiden hier smakelijke pizza's in een hout gestookte oven maar ook andere klassieke Italiaanse gerechten. 

clear drinking glass on table

Overig: 

Natuurlijk gaat er (bijna) niets boven een gezellige zelfbereide maaltijd in 't Sjetootje. 

Tijdens een wandeling of cultureel uitstapje kunt u  terecht bij Moulin de Broukay (bij tour Eben-Ezer) en bij Loverix (tegenover Ford Eben-Amael) voor een drankje en een hapje.

Daarnaast is er in de omliggende steden en dorpen een gevarieerd aanbod aan eet en drink gelegenheden. 

Fietsen en tenten op locatie

Cycle Centre

Cycle Center (Valkenburg) is het verhuurbedrijf voor fietsen, E-bikes, hybride fietsen, ATB's, racefietsen, Vespa's, (E)-scooters, E-choppers en veel meer. Bovendien kan je er ook gemakkelijk fietsen huren als organisator van een groepsevenement. Ze bezorgen per jaar meer dan 50.000 huurfietsen vanaf hun adres op locatie door heel Nederland en België. 

Fietsen Souvereyns

Op circa 10 km van 't Sjetootje vindt u in Riemst Souvereyns  (+32 12 225165     Mail: info@fietsensouvereyns.be)  waar u fietsen (e-bikes) kunt huren en waarmee ook afspraken zijn te maken om de fietsen desgewenst op locatie te laten  leveren.

Tenten 

Onze dorpsgenoot Maurice plaatst graag  stretchtenten en vouwtenten op de door u gewenste plaats. Bij het reserveren kunt u die direct bestellen. Ook kan Maurice andere benodigdheden voor u regelen zoals (sta) tafels en stoelen e.d.

Leveranciers van extra faciliteiten en materialen

Indien u leveranciers op het Sjetootje materialen of diensten wilt laten leveren (tenten/activiteiten /extra meubilair /extra keukenapparatuur/BBQ /  geluidsinstallatie/speeltoestellen) dient u met ons contact op te nemen. Zonder overleg materialen op ons terrein laten plaatsen en ophalen is niet toegestaan.

Wanneer we het wél toestaan kan het zijn dat we een provisie van 5% tot 10% aanrekenen indien dit gepaard gaat met een  extra belasting van de lokatie en/of voor ons extra werkzaamheden. Bij leveranciers waarmee we een samenwerkingsrelatie is overleg met ons niet nodig. Bij andere leveranciers maken we vooraf met u en/of de leverancier duidelijke afspraken. Bovendien dient de betreffende leverancier verzekert te zijn voor eventuele schade die door toedoen van de leverancier wordt aangericht.